Bizar

Vele vrienden van FC Daknam,

Gene zever, dit is een droeve tijd.
Voetbal is de belangrijkste bijzaak.
Maar nu is er zelfs geen plaats voor een bijzaak.
Er is maar één hoofdzaak: blijf gezond, blijf blij. Hou vol.

Onze familieclub denkt nu ook in de eerste plaats aan alle mensen die getroffen zijn door het virus en aan iedereen die zich met hart en ziel inzet om zorg te verlenen en leed te verzachten. Zij verdienen het grootste respect en enorme dankbaarheid. Hou vol.

Ja, ons voetbalseizoen zit er dus definitief op.
Geen enkele match meer, geen tornooien, geen gezellig samen zijn. Geen gezeik over futiliteiten en geen uitbundige vieringen. We hadden willen vieren, willen vloeken en willen samen zijn. Nu vervelen we ons te pletter. We missen elkaar, we missen FC Daknam.

En toch. We kijken allemaal vooruit. Naar de trainingen, de perfecte baltoets, het vers gemaaide gras, de stevige tackle, die heerlijke vrije trap en de ultieme redding. Het contact met de maten, de trainerstaf en de supporters.

Daar werken we met het bestuur, de sportieve staf en de tientallen vrijwilligers nu al aan. We zullen er staan in augustus. De inschrijvingen voor het nieuwe seizoen zullen we anders moeten organiseren. Hierover ontvangen jullie binnenkort meer informatie. Het is een bizarre tijd en dus ook tijd voor solidariteit. We zullen de mogelijkheid bieden om de bijdragen te spreiden in de tijd.

En ja, we promoveren met de A-kern naar derde provinciale afdeling. Proficiat aan iedereen die hiertoe bedroeg. Het is verrassend maar niet onverdiend. We hadden die promotie liever op een andere manier afgedwongen en gevierd. Jammer ook voor de jeugdploegen die nog kampioen konden worden en helemaal hoog eindigen in de Jeugdcup van Het Nieuwsblad. Het is nu eenmaal een bizarre tijd. Jullie zijn onze morele winnaars.

Vele vrienden van FC Daknam,
Bedankt voor jullie begrip en steun. Blijf gezond. Blijf blij. Blijf bij FC Daknam.
Draag zorg voor elkaar en voor iedereen die het moeilijk heeft.

Afzien doen we samen. Doorgaan doen we samen. Da’s Daknam.

Sportieve paarse groet !