Lokerse voetbaljeugd krijgt alle kansen.

KSC Lokeren-Temse, FC Daknam en KFC Eksaarde hebben een akkoord bereikt over een verregaande samenwerking.

Die samenwerking komt absoluut niet onverwacht. De verstandhouding tussen het vroegere Sporting Lokeren en de andere Lokerse voetbalverenigingen was altijd al uitstekend en krijgt nu een nieuwe impuls. Verrassend is dat dus niet: de clubs delen al langer dezelfde passie voor en visie op het jeugdvoetbal. Alle clubs willen jongeren uit Lokeren en wijde omgeving met een hart voor voetbal de kans geven hun sportieve ambities waar te maken. Ze willen zowel meisjes als jongens, welke hun achtergrond ook is, welke hun talenten ook zijn, hun aanleg voor hun favoriete bezigheid in de best mogelijke omstandigheden laten ontwikkelen. De clubs zullen samen zorgen voor de juiste omkadering en de best mogelijke omstandigheden om hun spelertjes te laten trainen en aan gezonde competitie te laten doen. Er zal net als in het verleden ruimte en aandacht zijn voor de juiste mentaliteit, zowel op als naast het veld. Concreet zullen de jeugdploegen van FC Daknam en KFC Eksaarde voortaan ook de kans krijgen om zowel te trainen als wedstrijden af te werken op de terreinen van het Daknamstadion.

Naast de samenwerking op het vlak van de jeugdwerking komt er ook een operationele en commerciële samenwerking.Zo zullen we ook streven naar een aanbod voor damesvoetbal en G-voetbal. Het aankoopbeleid, de sponsorwerving, de administratieve ondersteuning, het onderhoud van de infrastructuur in samenwerking met de Stad Lokeren, zullen op elkaar worden afgestemd.

 

Hans Van Duysen (voorzitter KSC Lokeren-Temse):“In de voorbije hectische weken  hebben we met verschillende partijen gesprekken gevoerd om op vele vlakken tot een goede samenwerking te komen. Het is misschien wat onder de radar gebleven, maar het behoud van een kwalitatieve jeugdwerking is voor de nieuwe bewindsploeg een absolute prioriteit. De Lokerse jeugd is onze toekomst, zowel op als naast het veld. Daarom zijn we verheugd met deze nieuwe samenwerking. We heten de hele familie van FC Daknam en KFC Eksaarde van harte welkom. Ook SKL Doorslaar blijft zeker uitgenodigd om op deze trein van een straffe Lokerse voetbalopleiding te springen.”

 

Stefaan Atmani (voorzitter FC Daknam):“Ons bestuur is graag ingegaan op de uitnodiging van onze buren. Er waait duidelijk een nieuwe wind in het Lokerse voetbal. We zien in deze samenwerking heel wat opportuniteiten om stappen vooruit te zetten, met respect voor en behoud van de eigen identiteit. We hebben dan ook veel gemeenschappelijk. Ik ben heel tevreden dat we onze maatschappelijke rol voor een grote groep Lokerse jongeren samen kunnen blijven vervullen.”

 

 

Luc Polfliet (voorzitter KFC Eksaarde):“We zijn een familieclub met een hele sterke verankering in onze fijne deelgemeente. We zijn blij nu ook deel uit te maken van een groter Lokers voetbalproject dat vooral aandacht heeft voor de lokale jeugdspelers. Een warm hart in het voetbal is voor ons heel belangrijk. We zijn overtuigd dat dit met deze samenwerking echt kan lukken.”