Leo, we gaan je missen

Tot op het laatste moment in de weer voor de club”: Erevoorzitter FC Daknam Leo Van Kerckhove (68) plots overleden.

 

Voormalig voorzitter van FC Daknam Leo Van Kerckhove is niet meer. Hij overleed woensdagavond onverwachts op 68-jarige leeftijd. “Overal waar je kwam, zag je Leo en hij was steeds in de weer om te helpen.

Als toenmalig voorzitter zat Leo Van Kerckhove mee rond de tafel toen FC Daknam in het huwelijksbootje stapte met het toenmalige SK Lokeren nadat de club meermaals moest verhuizen door woonprojecten in Daknam en later de Lokerhoutstraat (de huidige Voetbalwijk). Hij lag ook mee aan de basis van de nieuwe kantine van FC Daknam op de huidige locatie op de sportsite in de Heilige Geestmolenstraat. “Samen met wijlen François Thiryn heeft hij de club toen van de ondergang gered”.

 

Als manusje-van-alles stond hij nog elk weekend paraat voor de club. “Tot op het laatste moment eigenlijk”, zegt Stefaan Atmani. “Maandag hebben we nog vergaderd met het bestuur en Leo had me nog gebeld om bestellingen te doen voor de ontbijt- en fotosessie van de jeugd dit weekend. Dinsdag is hij nog gaan kijken naar onze U21 en woensdagavond werd ik op de hoogte gesteld van zijn overlijden. De klap komt hard aan.  We gaan onze activiteiten dit weekend niet annuleren. Dat zou Leo niet gewild hebben, maar we gaan zijn nagedachtenis wel eren met een minuut stilte voor de wedstrijd van onze ploegen en hij krijgt ook een ereplaatsje in onze vaste presentatie met sponsors. Dat is het minste dat we voor hem kunnen doen.”

 

De jeugd waar je zo trots op was en altijd een hotdog bediende op matchdag met je glimlach.

De 1ste ploeg die je zag groeien en je meer dan vrienden waren en je bestuur en medewerkers waar je altijd zo graag mee samenwerkte !

Leo, we gaan je missen, maar op FC Daknam zal je altijd een plaatsje in ons hart hebben.